Få råd til julen når økonomien er stram

Har du mistet dit arbejde, er du studerende eller er udgifterne blot vokset sig ud over indtægterne, så kan det være svært at få enderne til at hænge sammen.
I forbindelse med arbejdsløshed eller sygdom har du pludselig heller ikke den indkomst som du plejer, og så kan det være svært at få råd til de ting man plejer, som f.eks. julegaver, julepynt, julemad osv.
I denne artikel får du et par gode råd til ting du kan gøre for lidt bedre at kunne få råd.

Kig alle de faste poster igennem

Har du ikke allerede kigget på budgettet, så er det i hvert fald der du bør starte. Ofte kan der nemlig være en del at spare på de faste udgifter det kan f.eks. være du kan:

  • Skifte til en billigere fagforening
  • Få en bedre pris på dine forsikringer
  • Skifte telefonabonnement
  • Skifte internet eller TV-udbyder

Du kan evt. også have andre poster på dit budget hvor der kan skæres i en periode, det vigtige er at du bruger besparelserne til at sætte over på en opsparingskonto i stedet for, så du rent faktisk har de ekstra penge at bruge når julen kommer.

Need to have eller nice to have?

Det er aldrig sjovt når man kommer økonomisk til kort, men hvis du vil have råd til at holde en god jul når budgettet er stramt, så handler det om hård prioritering.
Gå alle dine posteringer igennem på netbanken for de sidste par måneder og sæt dig godt ind i hvad du bruger pengene til.
Hvor meget af det har været need to have, og hvor meget af det er nice to have?

Læg madplaner

Et af de dyreste poster i et husholdningsbudget er madposten, men der findes faktisk et væld af forslag på nettet til hvordan man spiser så billigt som muligt.
Det er selvfølgelig individuelt fra person til person hvor meget man spiser, og hvad man spiser, men du kommer langt med at planlægge dine måltider, købe ind herefter, og købe ind efter tilbud.

Sørg for at søge hjælp

Det bliver aldrig nemmere af at stå alene, og det skal du heller ikke. Du kan få masser af gratis rådgivning vedr. din økonomi. Det kan f.eks. være hos TÆNKs gældsrådgivning.
Din bank hjælper også gerne med at gennemgå og tilpasse budgetter, og derudover findes der også masser af hjælpeorganisationer i Danmark der f.eks. tilbyder julehjælp osv. Her handler det bare om at søge, jo mere jo bedre. Du skal se ud over tabuet og søge den hjælp du har brug for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *